14 medailles bij SISU in Almelo

AV Atletics start seizoen met 14 medailles bij SISU in Almelo

Op zaterdag 7 april werd de eerste seizoenswedstrijd georganiseerd door AV SISU in Almelo. AV Atletics uit Nijverdal reisde met maar liefst 49 atleten af naar Almelo. Voor onder andere Wouter van Os en Noah Severink was het hun eerste wedstrijd. Wouter pakte direct een podiumplaats, hij werd 3e op de 600 meter en Noah werd knap 4e.

Op de driekamp bij de Meisjes pupillen C (40 meter sprint, ver en balwerpen) werd Tessa Filart 2e. Dat Tessa in goede vorm verkeerd werd duidelijk op de afsluitende 600 meter waar ze ook 2e werd. Liselot Nekkers maakte het Atletics feestje compleet door beslag te leggen op de 3e plaats.

Op de driekamp bij de jongens pupillen B werd Jonas Phijffers, ondanks een val op de 40 meter heel knap 2e.

In een heel sterk deelnemersveld wist Sander Klaassen door te dringen tot de finale van de 80 meter sprint. In de finale kwam hij als 3e over de finish. Op de 1000 meter wist Sander beslag te leggen op de 2e plaats en Roy van Os pakte de bronzen plak.

Elke Pronk pakte bij de meisjes D zowel op de 1000meter als op het verspringen een zilveren medaille. Jelmer Meenhuis, jongens D, kwam twee maal net naast het podium. Bij het kogelstoten en de 800 meter werd hij 4e.

Bij de meisjes C was Annelinde Jongejan goed voor maar liefst 3 medailles. De finale 80 meter sprint wist ze te winnen en op de 1000 meter pakte ze een hele mooie 2e plaats. Bij het kogelstoten kwam ze tot een afstand van 9.98 meter en dat was genoeg voor de eerste plaats. Gaya van Nifterik werd bij het kogelstoten 3e en zorgde daarmee voor de 14e medaille voor AV Atletics.

bron: sportwebhellendoorn.nl

Tagged with: , ,
Posted in Uitslagen, Wedstrijden