Landalloop

Atletiekvereniging Atletics en Landal Landgoed De Hellendoornse Berg organiseren ook dit jaar weer de Landalloop. Op zaterdag 30 maart (het Paasweekend) kunnen jong en oud afstanden lopen die variëren van 1 t/m 15 km. Parkmanager Rutger Cruiming van Landal Landgoed De Hellendoornse Berg is ook dit jaar weer verheugd dat de Landalloop vanaf het park start, zeker nu het park een nieuwe entree krijgt die voor de Paasdagen gereed moet zijn.

 

Na het startschot van de verschillende afstanden zullen alle deelnemers eerst het park opgaan, om vervolgens de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug in te duiken. De loop voor de kinderen staat net als in 2012 in het teken van de IK Lekker fit!? Kidsrun. Diverse organisaties proberen met deze run jonge kinderen in Overijssel bewust te maken van het belang van gezonde voeding en bewegen via de loopsport. De winnaars (nrs 1 en 2, jongens en/of meisjes) van de lokale IK Lekker fit!? Kidsruns nemen deel aan de IK Lekker fit!? Kidsrun (afstand 1km) tijdens de FBK-Games in het FBK-Stadion te Hengelo.

Om 12.00 uur start het programma voor de deelnemers aan de 5 km. Om 12.45 uur worden de kinderen van 13 t/m 16 jaar verwacht voor de 2km. Vervolgens starten om 13.10 uur de kinderen t/m 9 jaar voor de 1 km. Kinderen van 10 t/m 12 jaar sluiten het kidsprogramma om 13.25 uur af met de 1 km. Het startschot bij de kinderen wordt verzorgd door niemand minder dan Bollo de Beer, de grote kindervriend van alle kinderen bij Landal. Burgemeester Raven neemt het startschot van de 10 en 15 km. voor haar rekening, deze afstanden starten beide om 14.00 uur! Er is een verloting voor een weekend weg op een Lanadlpark voor de afstanden van de 10 en15 km.

Alle kinderen die deelnemen aan de 1 of 2 km. mogen ’s middags gratis zwemmen in het overdekte zwembad van Landal Landgoed De Hellendoornse Berg. Toeschouwers en deelnemers kunnen vanzelfsprekend een heerlijk kopje koffie met gebak nuttigen in Timber’s Café.

Als Parkmanager zou ik het fantastisch vinden als er dit jaar weer meer deelnemers meedoen als in de eerdere edities(350), aldus Rutger Cruiming. Hij geeft aan zelf mee te doen aan de 5 km en ook collega’s van het Landalkantoor in Groningen hebben toegezegd aan de start te zullen verschijnen. Fantastisch die competitie tussen collega’s, aldus Parkmanager Rutger Cruiming. Bij deze de oproep aan iedereen om mee te doen aan deze mooie gezellige loop door de bossen van de Sallandse Heuvelrug!

bron

meer info aangaande deze loop; kijk op de speciale pagina 

 

Tagged with:
Posted in Loopwedstrijden, Nieuws