Mooie prestaties dit weekend!!

Ook dit weekend waren er weer wedstrijden van Atletics leden aan deelnamen. In Dronten werd de Kerstloop georganiseerd. Deze wedstrijd heeft altijd een sterk internationaal deelnemersveld. Op de halve marathon liep, onze Nederlands kampioen op de hele marathon, Peter Bruinsma (master 45+) naar een hele mooie 4e plek in 1.16.53.

Op de 10 km telde ik 3 atletics atleten die voorin meeliepen. Nick Zwienenberg was de beste vandaag. Hij werd eerste in 32,59 (netto) en hij vond zelf dat dit een prima tijd is gezien de weersomstandigheden.

Nick Zwienenberg

Frank Meyer mistte het podium net, hij werd 4e in 34,30. Harald Huijssoon werd door zijn hele gezin aangemoedigd en eindigde op de 6e plaats in 35.17.
Toch ging er eremetaal naar de familie Huijssoon. Marlou werd bij de kidsrun tm 12 jaar 1ste en zus Jolein werd 3de. Voor de volledigheid noem ik tevens Mariska Huijssoon die een verdienstelijke 19e plek veroverde op de 5km en Jelle Huijssoon die geheel zelfstandig de kidsrun liep en als 28ste over de finish kwam!.

Het cross circuit van Salland was toe aan haar 5de wedstrijd. Deze werd gehouden in Luttenberg waar na 2 jaar weer het oude parcours in gebruik kon worden genomen. Jasmijn Postma was de snelste en dat was ze in haar 4 voorgaande wedstrijden ook! Nynke ter Halle kon ook goed mee in de kopgroep en pakte een hele mooie derde plaats.

Esmee Mulder deed mee bij een indoor atletiek wedstrijd in Rhede (Duitsland) maar de uitslagen staan nog niet online.

In Dinxperlo kwamen de survivalrunners aan de start. Luuk Bouwhuis zat goed in de race en werd bij de recreanten 7km 2de!!!
Gijs Roelofs en Max Kwintenberg deden mee bij de jeugd tm 14 jaar en zij werden respectievelijk 7de en 27ste.  Op de korte survival run zitten Rick Dommerolt en Jochem Pot, gelet op hun eindtijd, dicht achter de top 10. Rick werd 16de en Jochem werd 24ste. Bjo”rn Beldman wist zich te handhaven in de middenmoot op de 57ste plaats. Edwin van de Brink werd 153ste en hield hiermee nog zo’n 40 man achter zich.

De survivalrunners doen het heel goed. In meerdere leeftijdscategorieën staan ze in de top van het landelijk klassement. Bij de korte survival run (heren) staat Jesse Linthorst 1ste gevolgd door Thijs Havinga op de 2de plaats. Ook voor Hugo Braas is het podium nog haalbaar. Hij staat momenteel 4e.

Bij de jeugd tm 17 jaar staat Pam Schwarte op een hele mooie 8ste plaats. Bij de jeugd tm 14 jaar staat Gijs Roelofs nog net naast het podium maar daar kan hij de komende wedstrijd verandering in brengen. Dat zelfde geld voor Max Kwintenberg (30ste) en Jochem Spoolder (45ste) Ook zij kunnen nog zeker gaan klimmen in het klassement. Julia de Vries staat bij de meisjes op een verdienstelijke 14e plaats.
Bij de jeugd tm 11 jaar heeft Roan Bruggeman een fantastische 2de plaats en ook hier zal Luca Knobben (25ste) nog stijgen in het klassement.

Heb ik een uitslag of bijzondere prestatie gemist? Mail deze dan door aan b.nieland@atletics.nl