historie

clubgebouw

Het logo tot 2014. Dit logo is ontworpen door Jeroen Machielsen

ASV-logo-WEB

Nieuw logo vanaf 2014

 

 

 

 

 

 

De atletiekvereniging Atletics is niet meer weg te denken binnen sportend Hellendoorn. Al vanaf 1984 bestond er in de gemeente Hellendoorn een georganiseerde loopgroep. Aanvankelijk was deze loop
Begin 1985 besloot deze groep om zelfstandig als atletiek-loopgroep verder te gaan. Echter wegens het ontbreken van voldoende kaderleden, werd besloten tot tijdelijke aansluiting bij atletiek vereniging te Almelo. Op 4 november 1986 was het dan zover, de oprichting van atletiek vereniging was een feit. De groep werd ondergebracht bij sportschool Middelkamp.
Sinds 1 november 2010 is er onder de vlag van Atletics een echte Survivalgroep gestart. Rondom de Atletiekbaan is door eigen leden een survivalbaan gerealiseerd. De twee survivalbanen bestaan uit balken, allerlei touwen, netten, autobanden en nog veel meer.  Op deze survivalbaan kunnen survivallaars trainen voor de wedstrijden (survivalrun) of gewoon omdat ze het gaaf en uitdagend vinden!
In verband met de steeds groter worden de groep survival atleten is er in 2014 besloten om de survival ook in de naam van de vereniging te verwerken. In twee vergadering is dan ook unaniem besloten de naam te wijzigen in ASV (atletiek- en survival vereniging) Atletics Nijverdal. Daaropvolgend is tevens het logo van Atletics verandert. Het huidige logo laat een hoogspringer zien die over de lat springt en tevens is de lat het touw waaronder een survivalaar hangt.

 AccomodatieIMG_7079a

In november 1997 heeft de ASV Atletics de beschikking gekregen over een schitterende atletiekaccomodatie, gelegen aan de van Heerdtweg 5, 7443 TA Nijverdal, tel. 0548-618844.
Direct aan de baan ligt ook ons prachtige nieuwe clubgebouw, gerealiseerd door eigen leden in precies 1 jaar tijd, en met een feestelijk openingsprogramma op 14 november 1998 officieel in gebruik genomen. Ons nieuwe clubgebouw beschikt onder meer over douche- en kleedruimte, een krachthonk (fitness ruimte), een EHBO/massageruimte, een ruime modern ingerichte kantine, en een invalidentoilet. Voor de mindervaliden is een speciaal pad aangelegd, zodat deze ook met de rolstoel op de tweede verdieping kunnen komen.
In de zomer van 2010 heeft de baan een grondige onderhoudsbeurt gekregen. De baan is nu weer zo goed als nieuw en hopelijk zal dat de komende jaren ook zo blijven. In november ’10 zijn vervolgens de verspringbakken ook aangepakt, deze zijn destijds voorzien van roosters rondom.
Naast deze activiteiten op atletiek gebied zijn in 2010 zoals gezegd de survivalbanen gerealiseerd. In 2017 zijn de survivalbanen gerenoveerd.

Huidig functioneren

ASV Atletics is uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 550 leden. Hieraan hebben onder andere de vele evenementen, welke jaarlijks door ASV Atletics worden georganiseerd, in positieve zin bijgedragen. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan:

– Diepe Hel Holterbergloop (sinds 2017 valt dit onder de stichting DHHL)
– Landalloop (laatste editie was in 2016)
– Nijverdalseberg cross
– SallandTrail
– clubkampioenschappen
– Cityrun Nijverdal
– Reggesurvival
– de Schoolsport Stimulering Deelname (kennis maken met sport)
en nog vele evenementen meer.

Bovendien beschikt de vereniging over een deskundig, doortastend en enthousiast verenigingskader.