De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross

De foto’s van 2016 staan hier: https://myalbum.com/album/H1KzMQHX7Q3b

 

 

 

Het Crosscircuit van het Oosten:ASV-logo-WEB
De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross, georganiseerd door asv Atletics, is een uitdagende crossloop over verschillende afstanden. Deze crossloop maakt onderdeel uit van Het Crosscircuit van het Oosten. Deelname aan dit circuit is niet noodzakelijk, je kunt ook alleen in Nijverdal lopen. Meer informatie over het crosscircuit van het oosten vind je op deze website: Crosscircuit van het Oosten

Het Parcours:

ww De start en finish is gelegen naast onze hoofdsponsor De Wilgenweard. Vandaaruit loop je langs een zijtak van de Regge naar het Doktersbos. Hier kun je een aantal pittige klimmetjes te verwachten. Het Nijverdalse openlucht theater maakt ook deel uit van dit parcours. Terwijl je hier de lange trap oploopt wordt je met muziek ondersteund!!! Onderaan deze pagina staat een plattegrond van het parcours. De organisatie zorgt ervoor dat het parcours nagenoeg bladvrij is zodat je eventuele wortels en gaten goed kunt zien.

Starttijden en kosten

Afstand Starttijd Competitie Losse deelname
10.0 km 13:00 € 20,00 € 7,00
2.5 km (t/m 16 jaar) 14:00 € 8,00 € 2,50
1,5 km (t/m 9 jaar) 14:30 € 6,00 € 2,00
1,5 km (10 t/m 12 jaar) 14:45 € 6,00 € 2,00
5.2 km 15:00 € 17,00 € 6,00

Prijzen:
Op de volgende afstanden is de prijsverdeling als volgt:
1,5 km: Jongens tm 9 jaar, meisjes tm 9 jaar, jongens 10 tm 12 jaar en meisjes 10 tm 12 jaar
2,5 km: Jongens tm 16 jaar en meisjes tm 16 jaar.
5 km : Heren senioren, Masters 40+,50+ en 60+, dames senioren en dames masters 35+
10 km : Heren senioren, Masters 40+,50+ en 60+, dames senioren.

Inschrijven en informatie:

Voorinschrijven:
Inschrijven voor de Wilgenweard Nijverdalsebergcross kan via www.inschrijven.nl Je kunt je hier inschrijven voor zowel de wedstrijd als voor het circuit. Op de derde pagina van het inschrijf formulier kun je deze keuze maken.

Na inschrijven:
Op zaterdag 10 december 2016 kun je je, vanaf 11 uur tot een half uur voor de wedstrijd, inschrijven bij De Wilgenweard. Volg de borden naar het inschrijfbureau. Er moet contant betaald worden!

Startnummers:
Bij het inschrijfbureau kun je ook je startnummer ophalen. Deelnemers aan het circuit lopen elke wedstrijd met hun eigen startnummer die na elke wedstrijd weer ingeleverd moet worden. Bij het inleveren van je startnummer ontvang je een aardigheidje Naast je startnummer ontvang je tevens een chip die aan je schoenveters bevestigd moet worden. Na afloop moeten deze chips ook weer ingeleverd worden.

Voorzieningen:
Langs het parcours en bij de start zijn EHBO posten. Omkleden en (beperkt) douchen kan bij De Wilgenweard. Bij start en finish en in het doktersbos zijn speakers aanwezig om de atleten en toeschouwers op de hoogte te houden van het verloop van deze cross.

Uitslag:
Door elektronische tijdwaarneming is het mogelijk om dezelfde dag je eindtijd te bekijken op www.uitslagen.nl . Hier zal je bruto en netto eindtijd vermeld staat. Bij de finish wordt je gefilmd zodat je later aan familie en vrienden kunt laten zien hoe je over de finish bent gelopen.

Adres De Wilgenweard:
Het adres van de start en finishplaats is Sportlaan 6, 7443 RA te Nijverdal. Bij de Wilgenweard zijn beperkte parkeerplaatsen. Aan de Campbellweg (grasveld) op ongeveer 200meter afstand en bij de atletiekbaan, op ongeveer 350 meter afstand, zijn ook parkeerplaatsen. Volg de instructies op van de verkeersregelaars! Het treinstation van Nijverdal is vanaf Enschede en Zwolle elk half uur bereikbaar en ligt op ongeveer 800 meer afstand van het inschrijfbureau.parkeerplek

Meer informatie:
De wedstrijd organisatie commissie staat onder leiding van Albert Horsman. Hij is bereikbaar via a.horsman@atletics.nl en telefonisch: 0548-610419.

Deelnemerslijsten:
De startnummers liggen op nummer en niet op naam. Kijk in de lijst welk startnummer je hebt gekregen zodat het ophalen van je nummer sneller gaat:

startnummerlijst

Cross League Oost

In Overijssel zijn twee cross circuits, Het cross circuit van het oosten en de Salland cross circuit. Dit jaar kunnen de lopers van beide circuits elkaar ontmoeten in de Cross League Oost. De Wilgenweard Nijverdalsebergcross telt mee in deze nieuwe competitie. De deelnemers aan het crosscircuit van het Oosten moeten zich tevens inschrijven voor de cross league oost via onderstaande link.
http://mijninschrijving.nl/subscribers/wizard/division/240

 

CLO Loopkalender 2016-2017
Wanneer Welke Waar
13 november 2016 Haarlerbergloop Haarle
10 december 2016 De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross Nijverdal
18 december 2016 COOP Crossloop Luttenberg
21 januari 2017 Holterbergcross Holten
26 februari 2017 Bunkercross Olst
5 maart 2017 Prijsuitreiking CLO in het Hoftheater Raalte

REGLEMENT CROSS LEAGUE OOST (CLO)

 

ORGANISATIE

1. Stichting Sallands Cross Circuit overkoepelt diverse Sallandse hardlooporganisaties. Stichting Sallands Cross Circuit stuurt aan en stimuleert de hardloopsport en streeft een goede organisatie na bij alle wedstrijden. Middels centrale bijeenkomsten worden organisaties geïnformeerd en worden voorstellen gedaan aan de vergadering.

2. Elke vereniging is autonoom in de organisatie van de betreffende loop/wedstrijd. De organisatie van de plaatselijke crossloop is verantwoordelijk voor het parcours, voor het verloop van het evenement, de inrichting ervan en de toestroom van vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers.

3. De desbetreffende organisatie staat garant voor een optimale veiligheid. Toch neemt iedere deelnemer op eigen risico deel aan de in dit circuit opgenomen lopen.

BRUTO EN NETTO TIJDEN

4. De KNAU heeft bepaald dat de officiële uitslag van een wedstrijd dient te worden bepaald op basis van bruto tijden. De deelnemer die als eerste de finish passeert is de winnaar van de wedstrijd.

Om die reden krijgen wedstrijdlopers de gelegenheid om in de voorste startvakken te starten. Als de netto tijd de basis zou zijn voor de officiële uitslag dan zou een deelnemer die enkele seconden of minuten later start dan zijn directe concurrenten sterk in het voordeel zijn. De wedstrijd zou dan een vreemd kat en muis spel tussen de toplopers worden. Bovendien zou het voor het publiek dan volstrekt onduidelijk zijn wie op kop loopt en uiteindelijk de wedstrijd wint. Vandaar dus dat de officiële uitslag van de individuele wedstrijd wordt bepaald op basis van bruto tijden. De netto tijd is met name voor recreatieve deelnemers van belang omdat de netto tijd een beter inzicht geeft in de individuele prestatie. Dit is vooral het geval bij hardloopevenementen met een groot aantal deelnemers met dito startvakken, waardoor het verschil tussen bruto en netto tijd fors kan oplopen.

DEELNAME EN PUNTENTELLING

5. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement van de Cross League Oost dient aan minimaal 4 van de 5 wedstrijden te worden deelgenomen. Dit geldt voor de 4 categorieën van de 5 en 10 km.

6. Het klassement is samengesteld uit de volgende categorieën:

Competitie Afstand Categorie dames Categorie heren
Cross League Oost 5 km 5 km t/m 39 jaar
40 jaar en ouder
t/m 39 jaar
40 jaar en ouder
Cross League Oost 10 km 10 km t/m 39 jaar
40 jaar en ouder
t/m 39 jaar
40 jaar en ouder

Bij te weinig deelname aan een bepaalde categorie houdt de organisatie het recht om 2 categorieën samen te voegen.

7. De toekenning van punten voor het klassement wordt bepaald door de aankomstvolgorde bij netto tijden in de officiële uitslag. De officiële uitslag van de organiserende vereniging is hiervoor bepalend. De Cross League Oost-deelnemer met de snelste netto tijd krijgt per categorie 1 punt, de volgende 2 punten ;een oplopende score dus. De 4 beste klasseringen tellen mee voor de competitie.

8. Wie aan het eind over 4 best gelopen wedstrijden de minste punten heeft behaald, eindigt als eerste in het eindklassement. Bij een gelijke eindstand in het eindklassement telt het aantal hoogste klasseringen van alle gelopen wedstrijden. Blijft — ondanks voorgaande — de stand alsnog gelijk, dan is de uitslag van de laatste onderling gelopen wedstrijd tussen deze gelijk eindigende deelnemers doorslaggevend.

9. De tussenstand in het klassement is op onze site op de pagina Tussenklassement te volgen. Het tussenklassement wordt vanaf de 1e wedstrijd op de website geplaatst. De tussenstanden laten tot en met de 4-de loop steeds de stand zien van alle tot dan toe gelopen wedstrijden; een loper met minder wedstrijden wordt (nog) niet in deze tussenstand opgenomen.

10. Verandering van leeftijd gedurende het circuit — hetgeen een wijziging van de categorie tot gevolg zou hebben — wordt niet doorgevoerd in het klassement. De leeftijd op het moment van de eerste wedstrijd van het circuit is bepalend.

PRIJZENGELD

11.Voor elke categorie zijn geldprijzen beschikbaar. De prijzen — uitgereikt op de feestavond — worden bij afwezigheid niet opgestuurd.

Prijzen eindklassement dames en heren 5 km en 10 km alle categorieën
1e Prijs € 500.-
2e Prijs € 350.-
3e Prijs € 150.-

VERBODEN VOOR SPIKES

12. Het lopen op spikes tijdens de wedstrijden van deze Cross League Oost competitie is verboden. De matten van de tijdregistratie kunnen niet tegen de scherpe punten van de spikes. Bij constatering wordt de deelnemer uit de competitie genomen.

INSCHRIJVING EN ANNULERING

13. Inschrijven voor de competitie van de Cross League Oost is alleen ‘online’ mogelijk. Deze voorinschrijving geldt voor alleen de competitie óf voor het eenmalig inschrijven voor alle 5 crosslopen (incl. competitie). Diegene die zich alleen hebben ingeschreven voor de competitie (dus niet inclusief alle wedstrijden) dienen zich nog afzonderlijk in te schrijven voor de betreffende crosslopen. Het is niet mogelijk om gelijktijdig deel te nemen aan het Cross League Oost en het Sallands Cross Circuit competitie.

14. De inschrijving voor de 2e CLO competitie 2016 – 2017 is geopend van 1 juni 2016 (00.00 uur) t/m 22 oktober 2016 (23.59 uur)

15. Deelname aan het circuit ‘gaat in’ na de feitelijke inschrijving. Deelname kan tot 22 oktober 2016 (sluitingsdatum inschrijving) kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering tussen 23 oktober 2016 tot 13 november 2016 (1e wedstrijd in Haarle) wordt € 15,- administratiekosten in rekening gebracht, daarna is het niet meer mogelijk om de inschrijving te annuleren. Overschrijving van je startbewijs is eventueel in bepaalde situaties mogelijk. Je kunt dit per mail aanvragen via webmaster@sallandscrosscircuit.nl. De financiële afhandeling dien je echter zelf te regelen. Zie hier de voorwaarden.

16. Lopers die het gehele bedrag ineens vooraf hebben betaald voor 5 crosslopen, wordt bij een afgelasting van een wedstrijd, de betreffende inschrijfkosten niet terug betaald.

STARTNUMMERS

17. De uitgifte van de CLO startnummers is op 3 november 2016 van 18.00 uur tot 21.00 uur bij Intersport Schutte Herenstraat 15, 8102 CN Raalte. Tijdens de eerste wedstrijd van de Cross League Oost kunnen bovendien op betreffende locatie (in Haarle) de startnummers afgehaald worden. Voor specifieke gevallen kan contact opgenomen worden met webmaster@sallandscrosscircuit.nl

18. De rode startnummers van de Cross League Oost deelnemers blijven steeds na elke wedstrijd in het bezit van de loper.

19. Bij eventueel onvoldoende deelname van de Cross League Oost kan het bestuur besluiten deze competitie te annuleren. In dat geval wordt het inschrijfgeld niet geïncasseerd.

ONVOORZIEN

20. Wanneer er zaken zijn of zich situaties voordoen m.b.t. uitslagen en klasseringen in competitieverband, die niet expliciet zijn geregeld, beslist de wedstrijdcommissie. Beslissingen volgen binnen 5 werkdagen na de betreffende wedstrijd. Er is geen beroep mogelijk tegen beslissingen van de wedstrijdcommissie.

 

 

 

 

Facebook: facebook

Deze film is mede mogelijk gemaakt door Pascrea Videoproducties

Overzicht Parcours:  

Finish filmpjes 2015:

1,5km  t/m 9 jaar

1,5 km t/m 12 jaar

2,5 km

5 km

10 km

sfeer impressie:


finish film editie 2013:

De 1.5 tm 9 jaar De 1.5 10-12 jaar De 2.5 km De 5km De 10 km

Foto’s 2013

(meer foto’s zijn altijd welkom mail de link of de foto’s: jeugdatletics@atletics.nl)

5km tussentijden 

10km tussentijden