11 podium plaatsen voor Atletics bij de Zuurberg cross!

Op zaterdag 18 januari 2020 werd in Holten de Zuurberg cross georganiseerd. De Zuurberg cross wordt georganiseerd door AV Holten en is onderdeel van het Cross circuit van het Oosten.

Het zwaarste onderdeel, de 10km, werd gewonnen door Frank Meijer (36.36). Frank liep in hoog tempo naar de finish en wist met een goede voorsprong op nummer 2 als eerste te finishen. Onno Poorterman startte ook op deze afstand. Onno begon voortvarend maar door deze snelle start kreeg hij het in de laatste kilometers toch nog zwaar. Op wilskracht liep hij stevig door en pakte daardoor toch nog een hele mooie 3de plaats. (38.20)

Podium mannen 10km

Frank Meijer

Bij de masters 50+ liep Bertil Krukkert, zoals gebruikelijk, in de voorste gelederen. Na 10 km kwam hij op 42.13 over de finish en dat was voldoende voor een verdiende 2de plaats.

Diverse dames van Atletics liepen de 5 km. Nicola Yousef – Krukkert liep overtuigend naar de 2de plaats (21.21) maar ook Marieke van de Vegt mocht naar het podium komen voor de derde plaats (22.27)

Nicola (rechts)

Bij de masters 35+ was het Liesbeth Voorthuijsen die namens Atletics op het podium mocht klimmen. Met haar 22.24 op deze 5 km werd ze tweede.

Voor de jeugd stonden 2 afstanden op het programma. Die klasse tm 9 jaar en de klasse 10 tm 12 jaar liepen 1,5 km. De junioren van 13 tm 16 jaar liepen de 2,5 km.

Julia Seppenwoolde (tm 9 jaar) kwam als eerste over de finish in 8.10. Marlou en Jolein Huijssoon liepen bij de meisjes 10 tm 12 jaar. Marlou was vandaag de snelste van allemaal en kwam na 7.16 over de finish. Zus Jolein had voor dezelfde afstand 7.43 nodig en dat was voldoende voor een hele mooie derde plaats.

Op de 2,5 kilometer bij de jongens was het spannend. Joran klumperman kon zich losweken van Imre ter Halle en Wouter Seppenwoolde en finishde in 10.15. Dat leverde hem een dik verdiende zilveren medaille op! Imre en Wouter liepen in een geweldige strijd naar de finish en in de eindsprint was het Imre die met het kleinst mogelijke verschil de derde plaats opeiste. Beiden kregen in de uitslag dezelfde tijd toebedeeld 10.47.

 

  • Deel dit bericht: