Atletiek toernooien in Duitsland door Esmee Mulder

Hallo, Ik ben Esmee Mulder, C2 Junior bij Atletics Nijverdal.

Er is mij gevraagd een stukje te schrijven over atletiektoernooien in Duitsland.

Vorig seizoen heb ik aan diverse atletiek wedstrijden in Duitsland  deel genomen, namelijk Ibbenbüren (indoor), Rhede (indoor), Dortmund (3x indoor), Rheine (outdoor) en Minden (outdoor). De afgelopen twee weekenden ook, op zondag 8 december ben ik Ibbenbüren geweest en zaterdag 14 december in Rhede.  In Ibbenbüren heb ik de onderdelen kogel (7,27 meter), 60 meter (9,06 sec.) en 60 meter Horden (11,00 sec.) gedaan. Op alle drie de onderdelen had ik daar een PR behaald. In Rhede, afgelopen zaterdag, heb ik de onderdelen 60 meter en 60 meter horden gelopen en ik heb ver gesprongen. De 60 meter heb ik daar voor het eerst onder de 9 seconden gelopen (8,99 sec).

 Esmee in baan 3

Deze 2 atletiektoernooien in Duitsland zijn enigszins vergelijkbaar met Nederland. Dit waren kleine hallen zonder rondbaan. Verschillen met de Nederlandse toernooien zijn o.a. dat de Duitse atleten fanatieker zijn, een uitgebreidere warming-up doen (vaak wel een uur) en tijdens de wedstrijden gaat het er meer gestructureerd en gedisciplineerd aan toe. Verder wordt er bij de loop onderdelen gestart in het Duits, dus dat is even wennen. Wat verder ook leuk is dat bij alle toernooien er altijd diverse Duitse taarten en kuchen te krijgen zijn, deze zijn erg lekker. Verder krijg je bij Duitse wedstrijden vaak een oorkonde met je prestatie er op.

Naast de trainingen bij Atletics Nijverdal (atletiek & looptraining), train ik tevens bij RTC Atletiek Oost in Enschede bij Marcel Dost (deelnemer Olympische Spelen 1996 en WK 1997 + diverse EK’s). Met het RTC Atletiek Oost ga ik vaak mee naar de toernooien, waaronder die in Duitsland.  Begin volgend jaar staan er weer een aantal indoor toernooien gepland, onder andere  in de vernieuwde grote hal in Dortmund (met een 200 meter rondbaan).

De Duitse atletiekwedstrijden kun je vinden via de website www.ladv.de. Inschrijven gaat veelal door middel van een email naar de organisatie. Wij als Nederlanders kunnen meestal niet inschrijven via hun systeem, aangezien je een atletiekvereniging (uit Duitsland) moet opgeven.

Groeten,  Esmee Mulder

  • Deel dit bericht: