Wedstrijden


Warning: Undefined variable $post_ID in /home/atletics.nl/public_html/site/wp-content/themes/atletics/page-vervolg.php on line 27
Terug naar Atletiek

Baanatletiek wedstrijden ASV Atletics:

Alle informatie met betrekking tot de baanwedstrijden die door ASV Atletics worden georganiseerd, zal via de site atletiek.nu beschikbaar worden gesteld.

Er is specifiek voor gekozen om geen verdere informatie omtrent de door ons georganiseerde baanwedstrijden op de eigen website te vermelden,  hierdoor kunnen er ook geen onduidelijkheden of verschillen in de informatie voorziening ontstaan.

Mochten er vragen zijn kunt u wel contact opnemen met de contact personen van het wedstrijd secretariaat baanatletiek, de gegevens staan op onze “contact” pagina.

 

Baanatletiek:

Vrijwel alle atletiek wedstrijden worden verwerkt via de website atletiek.nu. Op de website kun je zien welke wedstrijden er zijn, je aanmelden voor een wedstrijd maar ook je uitslagen bekijken. Uiteraard worden in Duitsland ook diverse wedstrijden georganiseerd. In de wintermaanden zijn er veel indoor wedstrijden net over de grens. Op de website https://ladv.de/ kun je per Bundesland zien welke wedstrijd er georganiseerd word. Aanmelden kan vaak via een email naar de organisatie.

Binnen ASV Atletics wordt de jeugd zo veel mogelijk gestimuleerd deel te nemen aan wedstrijden. Zo zijn er onder andere jaarlijks vier medaille-, drie C/D competitie- en twee A/B competitiewedstrijden. Aan de medaillewedstrijden wordt op individuele basis deelgenomen, terwijl bij de competitiewedstrijden de deelname in teamverband plaatsvindt. De jeugdatleten kunnen op de wedstrijden ervaring opdoen ten aanzien van tactiek en de wedstrijdhouding. Tijdens de wedstrijden ziet de jeugdatleet veelal dat de trainingen hebben geresulteerd in een verbetering van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, basis- en specifieke vaardigheid.
ASV Atletics probeert een sfeer te creëren waarbij het kind met plezier atletiek beoefent, hetgeen de basis is voor goede prestaties. De technische commissie houdt zich intensief bezig met trainings- en wedstrijdbegeleiding. Daarnaast verzorgt de jeugdcommissie jaarlijks een aantal evenementen, zoals kampen, puzzeltochten, feest-avonden etc. Bij deelname aan wedstrijden is het dragen van de clubkleding verplicht. Deze is verkrijgbaar via de vereniging. Het vervoer naar de diverse wedstrijden wordt door Atletics gecoördineerd. Bij het vervullen van de vervoersdiensten wordt van de ouders/ verzorgers een positieve bijdrage verwacht.

Medaille wedstrijden:
In de regio Twente organiseren de gezamenlijke atletiek verenigingen 4 medaille wedstrijden. Verdere uitleg over deze wedstrijden kun je hier lezen.

 

Wegwedstrijden:
Er zijn diverse mogelijkheden voor organisatoren van wegwedstrijden om de inschrijving te verzorgen. De meest gebruikte is inschrijven.nl Hierop kun je ook zien welke hardloop wedstrijden er zijn. Hieraan is de uitslagen website gekoppeld.

Vanuit de Atletiek Unie word de website hardlopen.nl ondersteund. Hier staan bijna alle hardloopwedstrijden aangemeld. De grotere loop evenementen hebben een inschrijving via hun eigen website.

Wedstrijden van asv Atletics:
Atletics is een actieve vereniging waar ook veel wedstrijden worden georganiseerd. Er zijn diverse organisatie commissie die samen met veel vrijwilligers in staat zijn om goed verzorgde wedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden zijn:
SallandTrail. Een trail door het Nationaal Park Sallandse heuvelrug met de afstanden 25km, 50km en 50 mijl.
De Wilgenweard Nijverdalsebergcross. Een cross wedstrijd door het Doktersbos en deel uitmakend van het cross circuit van het Oosten.
De Oude Vrielink ReggeSurvial: Survivalrun voor de jeugd met elk jaar heel veel fanatieke deelnemers.
De Auto Aaltink CityRun Nijverdal: Een laagdrempelige hardloopwedstrijd door het centrum van Nijverdal met veel muziek langs de route.
Diepe Hel Holterbergloop: Mooie hardloop wedstrijd die we samen organiseren met AV Holten.