Brons, Zilver, Goud

Zo’n 40 jeugdleden van ASV Atletics mochten in de laatste trainingsweek ten overstaan van hun trainers de proef van bekwaamheid afleggen.

Getest op touwtechniek, kracht en uithoudingsvermogen moesten de jeugdleden een door de SBN (Survivalrun Bond Nederland) vastgestelde volgorde van survivalrunonderdelen demonstreren.

Knooptechnieken, diverse klim en hangtechnieken, fysieke inspanningen en de afsluitende 400 meter (Brons) en 1000 meter (Zilver) en 1600 meter (Goud) test mét een deadline, was voor vele getrainde deelnemers uiteindelijk haalbaar en konden de instructeurs vol trots uiteindelijk velen feliciteren met het prachtige resultaat.

Brons werd behaald door 19 sporters, Zilver door 7 sporters, Goud tenslotte werd door 4 sporters succesvol behaald.

 

Net als bij het zwemdiploma vinden wij dat de sporter volledig moet voldoen aan de eisen van de bond. Realiseer je hierbij dat alles binnen 2 minuten telkens moet worden uitgevoerd op het lopen na natuurlijk.

Slechts een kleine greep uit de “gouden”onderdelen zijn: 40 meter apenhang, 20 pushups, 2 minuten hangen aan je handen, 3x borstwaartsom, 5x swingover met grond aantik. Als je dan ook nog als afsluiter een 1600 binnen 6 minuut 40 moet lopen, weet je dat GOUD echt erg lastig is.

Hulde!

 

  • Deel dit bericht: