Club record en podium plaatsen in eerste weekend van 2020.

In het eerste weekend van dit jaar gingen de survivalrunners weer naar buiten. De survival run van Beltrum is een bijzondere. Hier is eigenlijk de survivalsport ontstaan in Nederland. In 1988 werd daar de eerste survivalrun georganiseerd en het jaar daarop werd de eerste stichting opgericht. Vanuit deze stichting werd uiteindelijk de Nederlandse survivalbond opgericht.

Op het programma stonden de middellange- en lange survivalrun. Het parcours van de lange survivalrun is 22 km lang en de organisatie had maar liefst 62 hindernissen neergezet.

Op de middellange survivalrun (13,5 km) kwam Peter Baan (50+) na 1.52.54 als tweede over de finish. (11de overall)
Luuk Bouwhuis werd 22ste, Jochem Pot 23ste, Bram ten Hove werd 50ste en Jan ten Hove werd 52ste. Dat zijn prima prestaties aangezien er 239 deelnemers waren op deze afstand.

Op de lange survival run kwamen Bjorn Beldman en Thomas Dommerholt in actie. Zij moesten de volledige 22 km afleggen, Bjorn werd 58ste en Thomas 100ste.

Op de middellange afstand was er ook een 4 persoons groeps run. Hier deden 2 atletics team aan mee. Gerben Brands, Edwin van den Brink, Jeroen Keizer en John Velnaar pakte een mooie 18de plek. Rudy Agterkamp, Miranda Ruitenberg, Jody Sans en Jarne Tijhof eindigden op de 57ste plaats.

Het Sallands Cross Circuit streek neer in Heeten. Daar werd voor de 39ste keer de midwintercross georganiseerd. Daar wist Jasmijn Postma voor de 5de keer in dit cross circuit te winnen. Op de 2,5 km kwam ze met bijna 3 minuten verschil op de nummer 2 over de finish. Met nog 3 wedstrijden te gaan hoeft ze er maar één uit te lopen om het eind klassement te winnen

.

Tot slot van dit mooie weekend stond Arenda Könnecke aan de start van de marathon van Wesel (Duitsland) Daar liep ze de 42,192 km in 3.23.06 en dat is voldoende voor het verbeteren van haar eigen clubrecord bij de masters 40+.

Allemaal gefeliciteerd met deze mooie prestaties!!

  • Deel dit bericht: