Corona update

— update 16 jan —

Afgelopen vrijdag was er weer een persconferentie en vandaag ontvingen we de gebruikelijke mail van de BLOS (Gemeente Hellendoorn).

Gelukkig hebben we goed nieuws! Er zijn versoepelingen aangekondigd die vanaf nu al gelden. Er mag weer binnen en buiten gesport worden, er mag weer in groepsverband gesport worden. Er is geen eindtijd meer. Publiek is nog niet toegestaan, wedstrijden ook niet. Voor onze vereniging betekent dat concreet dat trainingen met meer dan 2 personen weer zijn toegestaan en dat er geen beperkingen zijn voor wat betreft de trainingsvorm (geen verplichte duo’s etc.).

Wel zijn er een aantal maatregelen waar we wel rekening moeten houden:

  • Kleedkamer, douches en toiletten mogen open. Maar sporters vanaf 13 jaar en ouder moeten wel binnen mondkapjes dragen.
  • Sporters vanaf 18 jaar moeten voordat ze naar binnen gaan hun coronatoegangsbewijs (QR-code) aan de trainer tonen.
  • Niet blijven hangen na het sporten. Als de training is afgelopen direct naar huis.
  • De kantine blijft voorlopig dicht.

Voor nu is het in ieder geval goed om te weten dat er dus vanaf nu dus weer getraind kan worden.

Wij zijn blij dat veel weer mogelijk is en we hopen jullie snel te zien op de baan.

 

Voor de jeugd van de atletiek is het ook weer mogelijk om in de zaal te trainen, dus tot aan de voorjaarsvakantie zijn er weer een aantal trainingen in de zaal

klik hier voor meer info omtrent de zaaltrainingen 

 

 

— update 10 jan —

 

Vanaf dinsdag 11 januari zijn de maatregelen voor het buitensporten voor de jeugd tot 18 jaar wat verruimd.

Er mag weer tot 20.00 uur ’s avonds worden getraind wat betekend dat er dus ’s avonds weer een aantal trainingen mogelijk zijn.

Voor de atletiek groepen heeft dit tot gevolg dat de pupillen trainingen weer op de standaard dagen en tijden wordt gegeven. Voor de junioren zullen de trainingen van de a/b junioren qua tijd samen worden gevoegd met de c/d junioren (maandag 18.00-19.30 en donderdag 19.30-20.00).

Alle trainingen zijn buiten op de atletiekbaan.

 

—- update 21 dec —-

Zaterdag 18 december jl. heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd die een verdere verspreiding van het covid virus (omikron variant) moeten beperken. Deze maatregelen treffen ook ons als vereniging.

De belangrijkste consequentie is dat het voor 18+ niet meer is toegestaan om te trainen. Ook niet voor 17.00 uur. De jeugd tot en met 17 jaar mag nog wel trainen. Ook de kleedkamers en kantine zijn/blijven gesloten. De trainers hebben hun eigen groep verder geïnformeerd.

Helaas dus geen beter bericht.

  • Deel dit bericht: