Corona update

Vorige week hebben we besloten om de trainingen weer op te starten. Gisteravond (3 november) heeft het kabinet echter verscherpte maatregelen afgekondigd, die ook het (buiten)sporten raken.

Als bestuur hebben we gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten om, met inachtneming van de verscherpte maatregelen, de trainingen toch door te laten gaan. Gezien de huidige situatie een lastige, maar weloverwogen keuze.

Veel sportverenigingen, zowel atletiek alsook andere sporten, geven momenteel weer trainingen aan 18+. De Atletiekunie en NOC NSF stimuleren verenigingen om de trainingen te (blijven) geven. Met ons aangescherpte protocol kunnen we veilig en vertrouwd blijven sporten.

Er zijn een aantal belangrijke zaken waaraan iedereen zich zal moeten houden:
– Sporters blijven thuis indien zij klachten/symptomen vertonen.
– Iedereen houdt te allen tijde 1,5m afstand van elkaar.
– Maximaal 2 sporters per groepje (exclusief de trainer) met onderlinge afstand van minimaal 1,5m.
– Er mogen meer groepjes (van maximaal 2 personen) sporten, maar ook deze groepjes houden onderling minimaal 1,5m afstand.
– Sporters melden zich vooraf aan bij hun trainer, zodat de trainer weet hoeveel sporters hij/zij kan verwachten.
– Bij binnenkomst handen desinfecteren.
– Kantine en kleedkamers blijven gesloten.

Alle trainers hebben hun training corona-proof aangepast en informeren hun eigen groepen. Maar we vragen nadrukkelijk ook alle sporters om hun eigen verantwoordelijk hierin te nemen.

Heb je nog vragen, of zit je ergens mee? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het bestuur (Marco ten Zende 06-38892567). Wij blijven de ontwikkelingen met belangstelling volgen. Indien de situatie wijzigt, zullen we daarop anticiperen.

Veel plezier met trainen en stay safe!

 

Het bestuur

  • Deel dit bericht: