Clubrecords voor Evy, Rob en Jonas

Op zaterdag 26 september 2020 werd eindelijk de (4de) medaille wedstrijd gehouden. De eerste 3 werden afgelast ivm de corona maatregelen. Het mooie FBK stadion was het decor van deze wedstrijd. Veel atleten hebben hun persoonlijk record kunnen verbeteren en een paar prestaties waren goed genoeg voor een nieuw clubrecord.

Jonas Phijffers stootte de kogel bij de jongens junioren B naar 11,80 meter. Dat is 45 centimeter verder dan het oude record van Frank Seppenwoolde. Voor Jonas komt het clubrecord bij de discus ook in zicht. Zijn 29,33 meter komt in de buurt van het clubrecord 29,95 dat al 38 jaar(!), op naam staat van Sebastiaan Horsman.

Jonas raakte op zijn beurt ook weer een clubrecord kwijt. Rob Soer is de man die we de komende jaren in de gaten gaan houden. Rob liep de 600 meter bij de jongens pupillen C in 2.07.92 en daarmee was hij sneller dan de 2.08.00 van 9 jaar geleden.

Rob Soer in actie op de 600 meter

Evy Eising is deze zomer overgekomen van atletiek vereniging Ilion uit Zoetermeer en schrijft nu al geschiedenis in Nijverdal. Bij het kogelstoten kwam de 2 kg zware kogel neer na 7,62 meter. Daarmee verbeterde Evy het clubrecord bij de meisjes pupillen A. Het vorige record uit 2019 was van Iris van Dijk, 7,20 meter.

Evy aan het kogelstoten. (Uit het archief van de familie Eising)

Tot slot nog een bijzondere vermelding voor Julia Seppenwoolde. Zij liep de 1000 meter in 3.30.27 en dat was het snelste nationale seizoenstijd bij de pupillen A.

Julia Seppenwoolde

  • Deel dit bericht: