Estafetteloop naar Ibbenbüren

Loop mee in de estafetteloop naar Ibbenbüren (7 oktober)

Op zaterdag 7 oktober organiseren we samen met onze Duitse partnervereniging Marathon Ibbenbüren een estafetteloop tussen Nijverdal en Ibbenbüren. De bedoeling is om samen in estafette de afstand tussen beide plaatsen te overbruggen (115 kilometer).

De route is opgedeeld in 12 etappes van verschillende afstanden. Iedereen die meedoet kan minimaal één, maar ook meerdere etappes lopen.

We starten, nadat we de Duitse lopers hebben verwelkomd, ‘s ochtends om 6 uur bij het clubgebouw en rennen dan over een speciaal uitgezette route richting Duitsland. De bedoeling is om rond 18 uur met z’n allen te finishen bij het gemeentehuis in Ibbenbüren. Onderweg worden we telkens met een bus naar de start van de volgende etappe gebracht. Elke etappe worden de lopers begeleid door twee fietsers en een bezemwagen.

We lopen de etappes in verschillende tempogroepen: er is een groep voor mensen die 7 minuten per km lopen (8.5 kilometer per uur), een groep voor mensen die rond de 6 minuten per kilometer lopen (10 kilometer per uur) en een groep die rond de 5.30 minuten per kilometer loopt (11 kilometer per uur). Gezelligheid staat echter voorop; de estafette heeft geen wedstrijdkarakter.

Na afloop is er een gezamenlijke afsluitende maaltijd en gelegenheid om je te douchen. Daarna rijden we met de bus weer terug naar Nijverdal.

Dankzij een subsidie van de Euregio zijn er geen kosten aan de deelname verbonden. Door dit evenement willen we de banden tussen beide verenigingen versterken.

Heb je zin om één of meerdere etappes mee te lopen? Geef je dan snel op via onderstaande link. Voor beide verenigingen zijn er maximaal 30 plekken beschikbaar.

Ik doe mee aan de estafetteloop

 

 

Natuurlijk worden op deze dag ook onze gezamenlijke clubkampioenschappen gehouden, dus heb je misschien net iets minder tijd.

Geef je dan op voor de 3 of 5km tijdens de clubkampioenschappen op onze eigen atletiekbaan

opgeven voor de clubkampioenschappen doe je HIER

  • Deel dit bericht: