De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross

De ZorgSaam / SNS bank  Crosscircuit van het Oosten:
De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross, georganiseerd door asv Atletics, is een uitdagende crossloop over verschillende afstanden. Deze crossloop maakt onderdeel uit van Het Crosscircuit van het Oosten. Deelname aan dit circuit is niet noodzakelijk, je kunt ook alleen in Nijverdal lopen. Meer informatie over het crosscircuit van het oosten vind je op deze website: Crosscircuit van het Oosten

Het Parcours: youtube filmpje uit 2014

De start en finish is gelegen naast onze hoofdsponsor De Wilgenweard. Vandaaruit loop je langs een zijtak van de Regge naar het Doktersbos. Hier kun je een aantal pittige klimmetjes te verwachten. Het Nijverdalse openlucht theater maakt ook deel uit van dit parcours. Terwijl je hier de lange trap oploopt wordt je met muziek ondersteund!!! Onderaan deze pagina staat een plattegrond van het parcours. De organisatie zorgt ervoor dat het parcours nagenoeg bladvrij is zodat je eventuele wortels en gaten goed kunt zien.

Starttijden en kosten

Afstand                               Starttijd    Competitie    Losse deelname
10.0 km                               13:00        € 25,00          € 7,00
2.5 km (t/m 16 jaar)         14:00        € 8,00            € 2,50
1,5 km (t/m 9 jaar)           14:30         € 6,00            € 2,00
1,5 km (10 t/m 12 jaar)    14:45         € 6,00            € 2,00
5.2 km                                 15:00        € 22,00           € 6,00

Prijzen:
Op de volgende afstanden is de prijsverdeling als volgt:
1,5 km: Jongens tm 9 jaar, meisjes tm 9 jaar, jongens 10 tm 12 jaar en meisjes 10 tm 12 jaar
2,5 km: Jongens tm 16 jaar en meisjes tm 16 jaar.
5 km : Heren senioren, Masters 40+,50+ en 60+, dames senioren en dames masters 35+
10 km : Heren senioren, Masters 40+,50+ en 60+, dames senioren.

Inschrijven en informatie:

Voorinschrijven:
Inschrijven voor de Wilgenweard Nijverdalsebergcross kan tot 1 december 2019 via www.inschrijven.nl Je kunt je hier inschrijven voor zowel de wedstrijd als voor het circuit. Op de derde pagina van het inschrijf formulier kun je deze keuze maken.

Na inschrijven:
Op zaterdag 7 december 2019 kun je je, vanaf 11 uur tot een half uur voor de wedstrijd, inschrijven bij De Wilgenweard. Volg de borden naar het nschrijfbureau. Er moet contant betaald worden!

Startnummers:
Bij het inschrijfbureau kun je ook je startnummer ophalen. Deelnemers aan het circuit lopen elke wedstrijd met hun eigen startnummer die na elke wedstrijd weer ingeleverd moet worden. Bij het inleveren van je startnummer ontvang je een aardigheidje Naast je startnummer ontvang je tevens een chip die aan je schoenveters bevestigd moet worden. Na afloop moeten deze chips ook weer ingeleverd worden.

Voorzieningen:
Langs het parcours en bij de start zijn EHBO posten. Omkleden en (beperkt) douchen kan bij De Wilgenweard. Bij start en finish en in het doktersbos zijn speakers aanwezig om de atleten en toeschouwers op de hoogte te houden van het verloop van deze cross.

Uitslag:
Door elektronische tijdwaarneming is het mogelijk om dezelfde dag je eindtijd te bekijken op www.uitslagen.nl . Hier zal je bruto en netto eindtijd vermeld staat. Bij de finish wordt je gefilmd zodat je later aan familie en vrienden kunt laten zien hoe je over de finish bent gelopen.

Adres De Wilgenweard:
Het adres van de start en finishplaats is Sportlaan 6, 7443 RA te Nijverdal. Bij de Wilgenweard zijn beperkte parkeerplaatsen. Aan de Campbellweg (grasveld) op ongeveer 200meter afstand en bij de atletiekbaan, op ongeveer 350 meter afstand, zijn ook parkeerplaatsen. Volg de instructies op van de verkeersregelaars! Het treinstation van Nijverdal is vanaf Enschede en Zwolle elk half uur bereikbaar en ligt op ongeveer 800 meer afstand van het inschrijfbureau.

Meer informatie:
De wedstrijd organisatie commissie staat onder leiding van Albert Horsman. Hij is bereikbaar via a.horsman@atletics.nl en telefonisch: 0548-610419.

Deelnemerslijsten:
De startnummers liggen op nummer en niet op naam. Kijk in de lijst welk startnummer je hebt gekregen zodat het ophalen van je nummer sneller gaat.