Feest bij de Diepe Hel Holterbergloop

Op zaterdag avond 30 oktober en zondag 31 oktober werd in Nijverdal de Diepe Hel Holterberg Loop georganiseerd door stichting DHHL. Deze stichting bestaat uit leden van AV Holten en ASV Atletics.

Op zaterdag avond stond de nightrun op het programma. Het start finish gebied was mooi verlicht en er was zelfs een vuurwerkshow. Daarna was het aan de atleten om er een sportieve strijd van te maken.

De trainers van Atletics hebben hun atleten goed voorbereid op deze wedstrijd. Dat resulteerde in veel podiumplekken.

Op de 6,5 km nightrun werd Onno Poorteman bij de mannen 3de in 22.57. Wouter Seppenwoolde die nog junior B is mengde zich tussen de mannen en liep naar een zeer verdienstelijke 5de plaats in 25.36.

Bij de vrouwen senioren liep Nicola Yousef-Krukkert de 6.5 km in 26.20 en dat was voldoende voor de 2de plaats.
Bij de vrouwen 40+ waren er maar liefst 2 podiumplekken. Esther Kuipers was met 33.00 de snelste van deze categorie. Joyce Braamhaar finishte 40 seconden later op de 2de plaats.

Op zondag 31 oktober stond de 10km, de kidsrun en de halve marathon op het programma. Ook hier waren er weer veel Atletics leden die na afloop gehuldigd werden.

Op de 10km kwam Peter Bruinsma in actie. Hij liep bij de mannen 50+ naar een mooie 1ste plaats in 34.33. Daarmee verbeterde hij zijn eigen clubrecord op deze afstand. Peter liep eerder dit jaar in Enschede 34.44. Liebeth Voorthuissen liep 40.52 en bij de vrouwen senioren was die tijd voldoende voor een 3de plaats.
Gerrit ter Avest kwam na 54:07 over de finish en dat leverde hem de 2de plaats op bij de mannen 70+.

Arenda blij over de finish

De halve marathon stond ook op het programma. Maar liefst 3 1ste plaatsen waren voor Atletics. Bij de vrouwen 40+ liep Arenda Könnecke, dankzij een heel sterk gelopen tweede deel naar de eerste plaats in 1.28.52. Daarmee verbrak zij tevens haar eigen clubrecord uit 2019 1.36.27.

Harold Huijssoon liep de laatste maanden al heel sterk en dat resulteerde vandaag in een 1ste plaats bij de mannen 40+. Zijn eindtijd was 1.18.07.

Harald onderweg naar een mooie eindtijd

Maar zo als altijd kan er maar 1 de beste zijn, en dat was Nick Zwienenberg. Hij kwam als eerste over de finish is een ongelooflijke snelle tijd; 1.10.02. Zijn trainer Herman Moelard gaf voor de race al aan de Nick op 1.10 zou vertrekken en aan die afspraak heeft hij zich keurig gehouden. Daarmee verbeterde Nick tevens het clubrecord. Het oude clubrecord was in handen van Peter Bruinsma die in 2013 de 21.1 km volbracht in 1.10.27.

Eerste plaats voor Nick

Bij de Diepe Hel Holterbergloop was er uiteraard ook een kidsrun. Bij de jongens 10/12 jaar, die 1,6km liepen, werd Luca Knobben 2de in 3.57

Nore met de mooiste beker op de hoogste trede

Bij de jongens tm 9 jaar, die 800 meter liepen, kwam Rob Soer als derde over de finish in 2.48. Bij de meisjes tm 9 jaar was Nore Samson de allersnelste. Zij passeerde de finish in 2.50.