Jonas Nederlands Kampioen 400meter !!!

Het afgelopen weekend stond het NK voor U-20 en U-18 op het programma. Deze wedstrijd werd georganiseerd door AV Altis in Amersfoort. Op de 400 meter bij de mannen U-20 kwam Jonas Phijffers uit op de 400 meter. Jonas had dit jaar al de 2de seizoenstijd gelopen. De eerste serie op zaterdag won hij vrij eenvoudig. Op dezelfde dag liep hij de halve finale en ging het gas erop. Dat leverde een 48.47 op dat was de snelste tijd van beide halve finales.

Maar dat was nog geen garantie op de winst in de finale. Er waren namelijk meerdere atleten die al eens onder de 49 seconden hadden gelopen. Voor Jonas een reden om nog sneller te gaan. Pieken op de belangrijkste wedstrijd van het jaar, dat kan niet iedereen. Gelukkig kon Jonas dat wel, hij finishte in een onwaarschijnlijke snelle eindtijd;  47.98. Dat is meteen de snelste tijd gelopen op de 400 meter dit jaar.

Jonas net na de finish

Jonas wordt feestelijk in het zonnetje gezet.

Esmee Mulder, Dames U-18 liep op 29 augustus 2021 in Lisse de 400meter horden. Esmee had al het clubrecord gelopen in 1.19.94 en daar haalde ze maar liefst 3 seconden van af. Het nieuwe clubrecord staat nu op 1.16.96. Esmee had zich ook geplaatst voor het NK op de 400 meter en 400 meter horden maar door een blessure opgelopen in Lisse kwam ze op de 400 meter horden niet over de finish en kon ze tevens de 400 meter niet starten.

Esmee Mulder bij de start 400meter

Arenda Könnecke was erg goed in Winschoten. Op het NK 100km liep ze maar liefst 34 minuten van haar persoonlijk record af én dat leverde tevens een dik verdiende bronzen medaille op. Haar eindtijd was 8.20.26 en dat is tevens een verbetering van haar eigen clubrecord! Tijdens deze wedstrijd heeft ze meerdere clubrecords gebroken. Alle clubrecords komen zo snel mogelijk op onze website.

3de plaats voor Arenda

Maar nog niet alle mooie prestaties van dit weekend zijn al aan bod gekomen. In Enschede werd de Singelloop georganiseerd door AC Tion. De singelloop over 5EM heeft altijd een zeer sterk deelnemersveld. Van Atletics kwamen meerdere atleten aan de start. Nick Zwienenberg pakte daar een prachtige 2de plaats bij de mannen in 24:47. Daarmee loopt Nick het clubrecord van Peter Bruinsma uit de boeken. Peter liep in 2005 de 5 EM in 26.01.

Peter liep op zijn buurt ook weer een nieuw clubrecord. Bij de mannen 50+ finishte hij als eertse in zijn categorie. Hij haalde de finish na 27.48 en daarmee was hij sneller dan het clubrecord van Bertil Krukkert 29.41.

Bertil raakte een clubrecord kwijt maar bij de mannen 55+ pakte hij direct een nieuw clubrecord. Bertil liep de 5EM in 30.32 en daarmee pakte hij het clubrecord af van Jacob Renkema. Jacob liep in 2011 33.48.

Harald Huijssoon liep bij de mannen 40+ naar een geweldige mooie 2de plaats in 27.17. Harald, Nick en Peter zijn volop in training van de Marathon van Berlijn op 26 september. Ze moeten dus nog pieken!

Ook bij de vrouwen werden er nieuwe clubrecords gelopen. Marieke van der Vegt liep de 5EM in 32.05 en haalde daarmee een verdienstelijke 6de plaats. Tot slot een nieuw clubrecord bij de vrouwen 55+. Jacqueline van Egmond was daar verantwoordelijk voor want zij finishte in 41.38.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties!!!