Nieuw trainings- materiaal

Er zijn nieuwe trainingsmaterialen aangeschaft zodat we weer voldoende materialen hebben om alle onderdelen te kunnen trainen. Met een paar nieuwe kogels voor kogelstoten hebben we van elk gewicht weer voldoende.

We hebben nieuwe slingerkogels vanaf 3kg tot en met 7,26kg. Kogel slingeren wordt beoefend vanaf junioren C. De nieuwe slingerkogels liggen in een nieuwe kar zodat deze veilig mee gerold kan worden naar de slingerkooi.

Nieuw zijn ook de gewichten voor gewichtwerpen. Dit is een atletiek onderdeel die in Nederland vaak onbekend is. Van oudsher wordt gewichtwerpen beoefend door masters 35+. Zij werpen met 15,88kg en daarbij kun je de techniek van kogelslingeren gebruiken. Tegenwoordig beginnen de junioren ook al met gewichtwerpen. De overige gewichten zijn 11,34, 9,08, 7,26 en 5,45. Aan het gewicht zit een kleine schakel en een triangel als handgreep.

De trainingshorden waren ook aan vervanging toe. Daarom zijn er 10 nieuwe horden aangeschaft. Met horden lopen begin je bij de junioren op 76,2 cm hoogte. dit loopt op tot 108,7cm bij de mannen senioren.

  • Deel dit bericht: