Nieuwe baanverlichting: LED for light

We zijn als club al goed op weg met de verduurzaming. Zo hebben we een paar jaar geleden al 30 zonnepanelen laten plaatsen samen met een nieuwe CV installatie inclusief zonnecollectoren. Ook de verlichting in het clubgebouw is grotendeels vervangen door led.

Deze zomer hebben we een duurzaamheidsscan laten uitvoeren. Eén van de punten waarop we nog konden besparen, is onze baanverlichting. Het vervangen van de armaturen is echter zeer prijzig. Terwijl we bezig waren met de berekeningen, werd aangekondigd dat in 2024 de BOSA subsidie wordt verhoogd naar 40%. Dit bedrag krijg je dus terug van de overheid als je investeert in verduurzaming. Daarnaast werden we getipt dat de Rabobank in het kader van haar 125 jarig bestaan, een éénmalig duurzaamheidsfonds heeft waar je een aanvraag voor een projectsubsidie kunt indienen. Dat zou voor ons net het zetje in de rug zijn om het financieel haalbaar te maken. We waren dan ook zeer verheugd dat ons project is uitgekozen en zijn de Rabobank dan ook super dankbaar voor hun gift van maar liefst € 12.500.

We zijn nu bezig met het opvragen van offertes en verwachten in het voorjaar van 2024 de verlichting te kunnen vervangen voor LED.


Jochem Essink (directeur Rabobank), Marco ten Zende (voorzitter) en André Gottemaker (bestuurslid)

  • Deel dit bericht: