Opleiding jurylid algemeen

In de maand februari 2020 is het weer mogelijk om de cursus atletiek jurylid algemeen te volgen in Nijverdal. Om een atletiek wedstrijd te organiseren moeten er opgeleide juryleden aanwezig zijn.
Deze cursus:

  • Is geheel gratis.
  • Wordt gegeven op zaterdag 1, 15, 22 en 29 februari van 09:00 uur tot 13:00 uur.
  • In de kantine van Atletics (gratis koffie en thee)
  • vanaf 16 jaar en ouder

Na het volgen van deze cursus mag je bij alle atletiek wedstrijden jureren. Dus ook bijvoorbeeld bij de FBK games in Hengelo!! Je bent niet verplicht om je als jurylid op te geven. Hoe vaak en wanneer je komt jureren bepaal je zelf.

Veel ouders van onze jeugdleden hebben in het verleden deze cursus gevolgd. Vaak ga je als ouder toch mee naar een wedstrijd van je kind. Dan kan je je net zo goed nuttig maken als jurylid! Zonder juryleden kán u kind niet eens naar atletiek wedstrijden. Als beginnend jurylid sta je nooit alleen bij een wedstrijd. Ervaren juryleden en de scheidsrechter coachen je. Bij de wedstrijden is het ook nog eens heel gezellig. Van de organiserende vereniging ontvang je koffie/thee of frisdrank en een lunchpakket.

De cursus bestaat uit 4 delen:
1 De gang van zaken tijdens een wedstrijd
2 De loopnummers
3 De werp onderdelen
4 De spring onderdelen

Je kan je aanmelden via de website van de Atletiek Unie: https://www.atletiekunie.nl/agenda/jurylid-algemeen-nijverdal
Bij opgave moet je je atletiek nummer opgeven. De cursus is niet moeilijk. Je krijgt tijdens het volgen van de cursus een compact boekje waarin de meeste regels vermeld staan zodat je de regels altijd nog een kan nalezen voordat de wedstrijd begint.

Ben je nog geen lid van de atletiek unie en je wil wel graag deze cursus volgen? Neem dan even contact op met Berry Nieland b.nieland@atletics.nl 06-15467078

 

  • Deel dit bericht: