Reggesurvival afgelast

Regge Survival afgelast vanwege coronavirus

De Regge Survival, die op zaterdag 20 juni zou plaatsvinden, is helaas afgelast. Dat maakte de survivalcommissie naar aanleiding van de persconferentie dinsdagavond bekend. De ruim 2300 deelnemers moeten nu een jaar langer wachten: de Regge Survival staat volgend jaar gepland op zaterdag 26 juni.

De organisatie verwacht dat de beslissing voor niemand meer als een verrassing komt. Dat vertelt Bas Jongejan namens de organisatie: “Toen we de inschrijving in maart hadden geopend, wisten we dat dit kon gebeuren. We hielden lang goede hoop, maar hadden al vrij snel door dat we het incasseren van het inschrijfgeld niet voor niets hadden uitgesteld. De gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en alle toeschouwers is uiteindelijk het allerbelangrijkste.”

Toch zit de organisatie niet stil, nu het evenement in juni is afgeblazen. Volgens Jongejan mogen deelnemers in 2021 een extra mooie editie verwachten. “We hebben immers alle tijd om na te denken over nieuwe dingen voor de komende editie.” In de mail naar alle deelnemers werd zaterdag 26 juni 2021 al genoemd als de datum voor volgend jaar.

Alternatieven voor de Regge Survival
Daarbij is de organisatie aan het nadenken over alternatieven voor de Regge Survival. In de persconferentie werd bekend gemaakt dat kinderen tot en met 18 jaar weer georganiseerd kunnen sporten. “We hopen dat we als organisatie daarin iets kunnen betekenen,” vertelt Jongejan. “Wanneer de omstandigheden het toelaten, dan willen we daar graag met anderen over nadenken. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen.”

 

 

  • Deel dit bericht: