Renovatie nieuws

Vanaf 11 april wordt er gewerkt aan onze atletiekbaan. De renovatie verloopt op zich voorspoedig maar zoals bij elk project zijn er ook onverwachte problemen.
De asfalt onderlaag is in goede conditie en kan nog een ronde mee. Het probleem met het asfalt zit in het hoogte verschil. Op het blote oog zie je dit niet maar er zitten millimeters verschil in. Ook de buitenrand en de goot zijn hier en daar een beetje verzakt. Hierdoor is het niet mogelijk om de toplaag egaal aan te brengen én te voldoen aan de eisen van de Atletiek Unie. Na het verwijderen van de toplaag en de goot afdekkers bleek dat er veel oude en nieuwe schade was aan de goot. Op dit moment werken we aan een goede maar ook aan een niet te dure oplossing voor de goot en het asfalt. De hele goot vervangen is zeer kostbaar en over ongeveer 15 jaar, bij de volgende renovatie, moet die er weer uit omdat dan ook de hele onderlaag vervangen moet worden.

Er wordt dus gewerkt aan een goede oplossing maar hierdoor zal de renovatie wel langer gaan duren. Hoeveel langer is nu nog niet precies te zeggen. Zodra er meer informatie is zullen we dit kenbaar maken.

 

De renovatie commissie

Paul van Os
Marco ten Zende
Berry Nieland

  • Deel dit bericht: