Survivalrunners Roan en Jochem op plaats 3

Stichting Survival Vollenhove organiseerde zaterdag 9 november 2019 de VENO IN THE WETLANDS 2019. Dit is een survivalrun wedstrijd die meetelt voor de landelijke competitie. Onderaan dit bericht een verslag van Roan Bruggeman!!

In totaal deden 12 survivalrunners van Atletics mee en er werd top gepresteerd!!

Bij de korte survivalrun, met 155 deelnemers, werd Rik Dommerholt heel knap 6de. Jochem Pot moest genoegen nemen met de 9de plaats. Martijn Schulenburg pakte een mooie 17de plaats, Rik Voerknecht werd 77ste en Maarten Morsink werd 149ste.

Bij de jeugd 15/17 jaar werd Joran Klumperman 23ste  en Benjamin Smalbrugge werd 35ste. Hiermee handhaafden beide zich in de middenmoot van het deelnemersveld in deze klasse.

Jochem Spoolder komt uit bij de jeugd 12/14 jaar. Ook hier een heel sterk deelnemersveld en de omstandigheden waren zwaar. Het was koud en de hindernissen waren veelal in het water. Jochem kwam na een mooie race als 3e over de finish. Gijs Roelofs kwam in de top 10 met een mooie 9de plaats. Max Kwintenberg werd 36ste en Siebrand van Dellen werd in deze klasse 51ste.

Bij de meisjes 12/14 jaar werd er ook goed gepresteerd. Julia de Vries werd 14de, Suzanne Blikmans 17de en Lydia Smalbrugge werd 39ste. Amy Kroeze komt uit in de klasse meisjes 10/11 jaar. Ze kwam als 11de over de finish.

Bij de recreanten deed Edwin van de Brink mee. Hij werd 21ste.

Dennis Metz en Martin Harbers deden als koppel mee op de 8km en werden 18de.

Last but not least; Roan Bruggeman. Hij pakte toch maar weer mooi een podiumplek bij de jongens 10/12 jaar. Na een zware survivalrun kwam hij als derde over de finish.  Hieronder lees je zijn verslag:

Om 11.00 uur was ik aanwezig bij “de Burght” in Vollenhove. Daar kon ik mijn shirt met startnummer ophalen en nog even goed warmlopen.
Mijn wedstrijd startte om 11.27 uur.     SPANNING. !!
Na een goede start liep ik het fietspad op en ging ik door het park waar ongeveer 4 hindernissen waren gemaakt. De “swingover” kwam als eerste en die ging goed waardoor ik mooi voorin kwam te lopen. Daarna moest ik door een stukje bebouwde kom lopen. Vervolgens kwamen we uit bij de weilanden waar we door het koude water heen moesten en door een duiker onder de weg door gingen.
Hierna moesten we een paar containers beklimmen, enteren en de apenhang doen. Bij het boogschieten kon ik even op adem komen. Het boogschieten ging niet makkelijk, dit kwam door de harde wind.
Toen ik dit had gedaan liep ik door en kwam ik bij een sloot uit waar ik over balken heen moest. Hier moest ik weer “Enteren.”
Gelukkig konden we na deze hindernissen een stukje hardlopen om weer warm te worden. Nog een paar hindernissen, de apenhang en swingover ….en de finish is in zicht.
De eindhindernis hing boven het koude water, d.m.v staplussen kwam ik uit bij het daknet. Daarna nog 1 keer volledig het koude water in en dan snel naar de bel voor de finish..
Eindtijd 42:34 en een mooie 3e plek….

Toen snel onder de douche en naar de warme erwtensoep !!

 

  • Deel dit bericht: