Veel podiumplekken op onze eigen CityRun

Op zondag 26 september 2021 was het eindelijk zover, een wedstrijd zonder corona beperkingen. De door Atletics leden georganiseerd hardloopfeest door de straten in het centrum van Nijverdal was een succes. Mooi weer, opzwepende muziek langs het parcours, vrolijke vrijwilligers, mooie medailles, een speaker die lekker doorratelde, serpentines bij de start, mooi aangekleed start/finish gebied en natuurlijk de honderden lopers die er een mooie wedstrijd van maakten.

Nore Samson met ruime voorsprong naar de finish

Bij de eerste afstand was er direct al een podiumplek voor Atletics. Nore Samson was namelijk het snelste bij de meisjes tm 9 jaar. Bij de jongens tm 12 jaar was Luca Knobben die op het podium mocht klimmen. Hij werd 3de.

Op de 5km maakte Gert Tijhuis zijn tegenstanders beheerlijk zenuwachtig. Een minuut voor de start verliet hij opeens het startvak en sprinte weg naar het inschrijf bureau. Nog net op tijd kwam hij terug en nu met zijn tijdregistratie chip aan zijn schoen. Die korte sprint was geen probleem want Gert won de 5km met ruime voorsprong. Bij de mannen 55+ liep Gert Jan Braas naar een hele verdienstelijke 2de plaats.

Champange voor Gert

Carla blij met plaats 2

Maar ook bij de vrouwen van Atletics liepen in de prijzen. Bij de vrouwen 35+ werd Arenda Könnecke 2de en Liesbeth Voorthuijsen werd 3de. Carla ten Hove hoorde tot haar verbazing dat haar naam werd omgeroepen door de speaker. Met een grote glimlach stond ze op het podium om de beker voor de 2de plaats in ontvangst te nemen.
Bij de vrouwen 55+ was Jacqueline van Egmond de allersnelste.

Jacqueline met de beker en bloemen

 

De slotafstand was de 10km. Bij de mannen 35+ werd Niek Dijkstra, die zich voor eigen publiek helemaal leeg had gelopen 2de en Kevin Tibbe werd bij de mannen senioren 3de. Bij de mannen 55+ was Jeroen Machielsen de snelste en mocht op de hoogste trede van de podium staan.

Niek die nog even moet bijkomen

Arenda en Liesbeth op het podium

  • Deel dit bericht: