WK 100km in Berlijn

Op zaterdag 27 augustus 2022 zal in Berlijn het WK 100km ultraloop worden georganiseerd. Arenda Könnecke van Atletics heeft zich voor dit WK gekwalificeerd. Om deel te nemen bij de vrouwen moest je de 100km gelopen hebben binnen de 9 uur, Arenda’s PR op deze afstand is 8 uur 20 minuten. Naast Arenda lopen nog 2 andere Nederlandse vrouwen en 4 Nederlandse mannen mee.

De deelnemers aan het WK worden in Berlijn gehuisvest, waar ook de opening en de vlaggenparade zal zijn. De wedstrijd zelf zal bij Bernau worden gelopen. Bernau ligt 20 km ten Noord Oosten van Berlijn. Het is een heen en weer parcours van 7,5 km door het bos met als start- en keerpunt het historische Bauhaus Complex, aangewezen als Unesco Werelderfgoed.

Zoals vermeld is het PR van Arenda 8 uur 20 minuten (5 min/km). Afhankelijk van het weer en de vorm van de dag zal Arenda waarschijnlijk van start gaan op een schema van 8 uur (4.48 min/km). Arenda heeft 2 hele ervaren begeleiders mee. Dat zijn Irene Kinnegim en Peter Dans le Bois, beiden ook ultra lopers. Wil je weten hoe Arenda het doet dan kan je haar hier volgen:

http://my.raceresult.com/215679/live

of via beeld (youtube) : http://wc100kberlin.org/en/livestreams-and-live-results

Arenda: Heel veel succes!!!

  • Deel dit bericht: