ZorgSaam Carbidtocht

Kerstkilo’s eraf fietsen, hardlopen of wandelen tijdens ZorgSaam Carbidtocht

Sportievelingen kunnen op zaterdag 28 december deelnemen aan de ZorgSaam Carbidtocht. Deze tocht is voor elk wat wils: een ATB-tocht voor mountainbikers, een trail voor hardlopers en nieuw dit jaar is een wandeltocht. Al deze evenementen komen tot stand dankzij een mooie samenwerking van de organisatoren. 

Wegens het succes van de eerste editie vorig jaar is er ook weer de Carbid Trail voor hardlopers en nieuw is de 10 km wandeltocht. “Naast mountainbikers kunnen ook hardlopers en wandelaars op 28 december hun kerstkilo’s kwijtraken tijdens een prachtige route in de natuur rondom Hellendoorn. Kortom, mooie sportieve activiteiten waarbij CC’75, v.v. Hellendoorn en ZorgSaam samenwerken om mensen lekker te laten bewegen”, meent Patrick ter Brugge. 

Er zijn door Bertus van Elburg diverse trail en wandelroutes uitgezet. De starttijden zijn 9.30 uur voor de 25 kilometer, 10.00 uur voor de 17 kilometer en 10.30 uur voor de 10 kilometer trail en wandeltocht. Voorinschrijving is mogelijk tot en met zaterdag 21 december 16.00 uur via de website www.zorgsaamloperscompany.nl, na-inschrijving kan op de dag zelf tot een half uur voor aanvang. Het vertrek is bij ZorgSaam Lopers Company aan de Koemaste 2C op Sportpark De Voordam in Hellendoorn. 

De ATB Carbidtocht van CC’75 is door de NTFU bekroond met de hoogste waardering en behoort ook tot de vijf mooiste tochten van Nederland. De tocht verloopt grotendeels over de Hellendoornse berg met daarin veel pittige klimmetjes en technische singeltracks. In het heuvelachtige terrein zijn twee uitdagende routes uitgezet van 30 en 50 kilometer en wordt er nagenoeg geheel gefietst over onverharde wegen en paden. Meer informatie over deze tocht is te vinden op www.toer.cc75.nl.. Na afloop is er gelegenheid om te douchen, kun je je fiets schoonspuiten en natuurlijk samen met andere ATB-ers, hardlopers en wandelaars in de kantine van vv Hellendoorn onder het genot van een hapje en een drankje elkaars belevenissen uitwisselen.

  • Deel dit bericht: