Survival

Vanaf 20 mei 2019 geldt weer de periodieke ledenstop.(<13 jaar)

Wij testen en oefenen tot aan de zomervakantie namelijk voor de survivaldiploma´s, clubkampioenschappen etc. 

 

Survivalafdeling

Sinds 1 november 2010 is er onder de vlag van Atletics een Survivalgroep gestart. Inmiddels kent deze afdeling zo´n 155 enthousiastelingen verdeeld in een minioren, junioren en volwassen groep. Twee hindernisbanen (2 x 60m.) voorzien van alle mogelijke touw-, klim- en hanghindernissen, een bok met 4x 25 meter apenhang, een hakplek etc. maakt het trainen voor een survivalrun, of de nu zo hippe obstaclerun, optimaal mogelijk. Vanzelfsprekend kun je ook gewoon werken aan je conditie, kracht, uithoudingsvermogen en karakter op een leuke en voor kinderen hele speelse manier!

Survivalrun

Wat is nu een survivalrun. Is dat zoiets als de Reggesurvival? Ja en Nee. De Reggesurvival lijkt heel veel op een survivalrun, maar is makkelijker. De “echte” survivalrun is de zwaarste en meest veelzijdige vorm van duursport. Hardlopen door weilanden en bossen wordt gecombineerd met het overwinnen van verschillende (meestal zware) hindernissen, die het uiterste vragen van de deelnemers. Niet alleen uithouding en kracht, maar ook souplesse en techniek spelen een essentiële rol. Je moet dus van allerlei markten (een beetje) thuis zijn.

Training

Traningstijden en trainers zijn terug te vinden op de pagina van de trainingen

Hoe verloopt een training

Na de warming-up (rustig hardlopen) en de rek- en strekoefeningen wordt op het parcours, uiteraard onder toezicht van zeer ervaren instructeurs, de verschillende touw- en klimtechnieken geoefend. Iedereen krijgt de kans om op eigen tempo en niveau te trainen. Nieuwe leden worden de basistechnieken aangeleerd, gevorderden worden bijgestuurd en uitgedaagd.

Meetrainen

Iedereen die het wil proberen mag vrijblijvend een keer komen meetrainen. Daarna kun je lidmaatschapsformulieren downloaden van deze website. Als survivalrunner wordt je lid van Atletiek Survival Vereniging Atletics, dit betekent dat je ook bij de afdeling Atletiek gratis kunt meetrainen en natuurlijk mag iemand van Atletics gratis meetrainen met de survivalafdeling. Wel moet je (ook) als survivallid, lid worden van de Survivalrun Bond Nederland (kost € 17,50,- per jaar).

Dit is nodig omdat je dan tijdens de training en de wedstrijden verzekerd bent……de trainers leggen dit ook wel uit tijdens de training.

Kleding

Om in eerste instantie mee te trainen heb je het volgende nodig:

  • Een lange tight ( ook in de zomer, bij voorkeur zonder ritsen aan de enkels (ook zeer voordelig te bestellen via de trainers)
  • Lange sokken eronder
  • Een t-shirt (dat vies mag worden)
  • Een thermoshirt (of longsleeve) onder je t-shirt (bij kouder weer verplicht!)
  • Hardloopschoenen (met profiel)

De hoofdtrainers zijn:

  • Actief bestuurder van de Stichting Survival en Adventure Race Nijverdal (bekend van de Goldrush Survivalrace);
  • Allemaal actief als wedstrijdloper/ -survivalrunner binnen het landelijke Survival Circuit van de Survivalrun Bond Nederland;
  • Allemaal verzot op outdoor-sporten en bedreven in Survivalrun en Adventure Racen;