Over survival

Sinds 2010 is er onder de vlag van Atletics een Survivalgroep gestart. Inmiddels kent deze afdeling zo´n 155 enthousiastelingen verdeeld in een minioren, junioren en volwassen groep. Twee hindernisbanen (2 x 65m.) voorzien van alle mogelijke touw-, klim- en hanghindernissen, een bok met 4x 25 meter apenhang, een hakplek etc. maakt het trainen voor een survivalrun, of de nu zo hippe obstaclerun, optimaal mogelijk. Vanzelfsprekend kun je ook gewoon werken aan je conditie, kracht, uithoudingsvermogen en karakter op een leuke manier.

Zo´n 50 leden komen inmiddels uit in de Landelijke Survivalrun Competities JSR-D, JSR-C, JSR-B, JSR-A, KSR, MSR en LSR.

Survivalrun is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun. Een survivalrun gaat altijd door: zomer en winter!

Tijdens een survivalrun leg je een grotendeels onverhard parcours hardlopend af. Paden, sloten, bossen, weilanden en af en toe een stukje asfalt. Onderweg neem je natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld duikers, omgevallen bomen en water. De opgebouwde hindernissen kunnen balken, netten, touwen, pakladders en allerlei combinaties ervan zijn. Ook boogschieten, houthakken en kajakken kun je tegenkomen tijdens een survivalrun.

Binnen de survival sport is het tevens mogelijk om je eigen route door middel van diverse navigatie mogelijkheden uit te stippelen. Ook hierbij kunnen hindernissen ingebouwd zijn.

ASV Atletics is lid van de Survivalrun Bond Nederland.

Wil je ook een survivalrun wedstrijd lopen. Meld je dan aan via deze website van de bond.
Er zijn diverse afstanden en categorieën. Hier staat een overzicht.

Pagina's

Aanmelden en Informatie Accommodatie Trainingen en trainers Clubkleding Survival