Survival

Wil JIJ ook op survival(run)?

Voor informatie kun je contact opnemen met onze coördinator

Andre Gorter survival @ atletics.nl

Survivalrun Afdeling

Sinds 1 november 2010 is er onder de vlag van Atletics een Survivalgroep gestart. Inmiddels kent deze afdeling zo´n 155 enthousiastelingen verdeeld in een minioren, junioren en volwassen groep. Twee hindernisbanen (2 x 65m.) voorzien van alle mogelijke touw-, klim- en hanghindernissen, een bok met 4x 25 meter apenhang, een hakplek etc. maakt het trainen voor een survivalrun, of de nu zo hippe obstaclerun, optimaal mogelijk. Vanzelfsprekend kun je ook gewoon werken aan je conditie, kracht, uithoudingsvermogen en karakter op een leuke manier.

Zo´n 50 leden komen inmiddels uit in de Landelijke Survival Competities JSR-D, JSR-C, JSR-B, JSR-A, KSR, MSR en LSR.

Survivalrun

Wat is nu een survivalrun. Is dat zoiets als de Reggesurvival of de Strongmanrun? Ja en Nee. De Reggesurvival lijkt heel veel op een survivalrun, maar is makkelijker. De Strongman is een obstaclerun. Obstakels zijn dan weer een stuk makkelijker te overbruggen dan hindernissen. De “echte” survivalrun is de zwaarste en meest veelzijdige vorm van duursport.

Hardlopen door weilanden en bossen wordt gecombineerd met het overwinnen van verschillende (meestal zware) hindernissen, die het uiterste vragen van de deelnemers. Niet alleen uithouding en kracht, maar ook souplesse en techniek spelen een essentiële rol. Je moet dus van allerlei markten (een beetje) thuis zijn.

Training

Hoe verloopt een training. De survival training is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar én in het bezit van zwemdiploma B. De groep van 8 t/m 13 traint gezamenlijk. De jeugd vanaf 14 jaar traint dus met de volwassenen mee. Als er geen training is (bij extreem weer als storm en ijzel), wordt dat van tevoren aangegeven of rond gemaild. Zeer belangrijk: Er kan en wordt NOOIT zonder een trainer op de trainingsbaan getraind (zeker niet buiten de trainingsuren om). Trainingen vinden verder plaats onder auspiciën van de Survivalrun Bond Nederland waaraan we als trainingsgroep zijn verbonden.

Na de warming-up (rustig hardlopen) en de dynamische rekoefeningen wordt op het parcours, uiteraard onder toezicht van zeer ervaren instructeurs, de verschillende touw- en klimtechnieken geoefend. Iedereen krijgt de kans om op eigen tempo en niveau te trainen. Nieuwe leden worden de basistechnieken aangeleerd, gevorderden worden bijgestuurd en uitgedaagd.

Tijdens de jeugdtraining wordt er naast touwtechnieken gewerkt aan conditie, uithoudingsvermogen, kracht en discipline. Tevens worden de eisen geoefend van het SBN-diploma (Brons, Zilver en Goud) en worden voor de hele jeugdige sporters vorderingen bijgehouden en later vermeld op het Smurfival-Certificaat.

Trainingstijden zijn hier te vinden.

Meetrainen

Iedereen die het wil proberen mag vrijblijvend een keer komen trainen. Daarna kun je lidmaatschapsformulieren downloaden en je inschrijven. Als survivallaar wordt je lid van Atletiek- en Survival Vereniging Atletics, dit betekent dat je ook daar gratis kunt meetrainen en natuurlijk mag iemand van Atletics gratis meetrainen met de survival. Wel moet je (ook) als survivalgroep lid, lid worden van de Survivalrun Bond Nederland (kost € 17,50,- per jaar).

Dit is nodig omdat je dan tijdens de training en de wedstrijden verzekerd bent……de trainers leggen dit ook wel uit tijdens de training.

Kleding

Om in eerste instantie mee te trainen heb je het volgende nodig:

  • Een lange tight (ook in de zomer, bij voorkeur zonder ritsen aan de enkels (ook zeer voordelig te bestellen )
  • Een t-shirt (dat vies mag worden)
  • een thermoshirt (of longsleeve) onder je t-shirt (zeker bij koud weer!)
  • Hardloopschoenen (laat je hierover adviseren door de trainers, er zijn speciale schoenen verkrijgbaar)

De trainers zijn:

  • Allemaal (meestal) actief als wedstrijdloper/ -survivallaar binnen het landelijke Survival Circuit van de Survivalrun Bond Nederland;
  • Allemaal verzot op outdoor-sporten en bedreven in Survivalrun en Adventure Racen;
  • Vrijwilliger, bestuurder of trainer bij o.a. de Goldrush Survivalrace, Strongmanrun trainingen, Reggesurvival etc.

kijk voor de trainers bij de algemene pagina van de trainers

voor vragen of meer informatie over de survival afdeling kunt u contact op nemen via: survival @ atletics.nl